Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, август 21, 2019

Най-простичкото средство срещу разкъсващо главоболие и скокове на кръвното – прави се за 5 минути, действа с дни:

август08/ 2019

Главоболието е проблем, който вгорчава ежедневието на много хора. Често причината за нетърпимото главоболие е в резките скокове в кръвното налягане, които предизвикват спазми на кръвоносните съдове на мозъка.

Естествено, съществуват медикаментозни лечения за проблема, но преди да прибегнете до хапчетата, опитайте това изпитано народно средство, което ще ви предложим днес.

Ако досега не сте опитвали да се лекувате със солни компреси , може би трябва сериозно да се замислите.

Всичко е много просто, достъпно и лесно, а ефектът е поне толкова добър, като този на хапчетата, без страничните ефекти. И така – ето как се лекува главоболие със солен разтвор :

Ще ви трябват:

250 мл вода, загрята до 60-70 гpaдycа

2 ч.л.сол (без връх)

шиpoкa мapля

Приготвяне и приложение:

Солта се разтваря във водата, което води до получаването на 8% солен разтвор.

Докато разтворът се охлажда, пригответе компреса. Сгънете марлята на 8 слоя така, че ширината на превръзката да покрива ширината на челото, а дължината да е равна на обиколката на главата. Измийте хубаво челото, ушите и тила с топла вода. След това потопете превръзката в охладения солен разтвор и след като леко я изстискате, увийте я около обиколката на главата.

Фиксирайте компреса с кърпа или ластик. След това просто се отпуснете на леглото и дръжте компреса до пълното изчезване на болката. Може да държите компреса до 15 чacа.

Най-интересно е, че тази проста техника нормализира налягането и облекчава главоболието дълготрайно. Така че този начин е много по-препоръчителен от лекарствата. 

Опитайте и няма да съжалявате!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...