Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: сряда, октомври 16, 2019

Преди сърдечен удар, тялото ви ще ви сигнализира – това са 5 знака!

август13/ 2019

Не пренебрегвайте тези знаци! За съжаление милиони хора страдат от сърдечни проблеми и сърдечен удар е често срещана причина за смърт. Броят на сърдечните пристъпи се е увеличил драстично, главно поради съвременния начин на живот, стрес, възпаление и нездравословна диета.

По този начин е много важно да се научите да разпознавате симптомите, за да предотвратите по-нататъшни усложнения. Намирането на начин да се справите със стреса и да живеете здравословен живот е първото нещо, което можете да направите, за да избегнете инфаркт.

Освен това, ако разпознавате по време на предупредителните знаци, които тялото ни изпраща – можете да спасите живота си!

Задух. Диспнея е сигнал, който тялото ви може да изпрати преди сърдечен удар, поради намаляване на кръвния поток и стеснени артерии. А именно, белите дробове не получават необходимата кръв, за да работят правилно. Тъй като белите дробове и сърцата функционират заедно, ако функцията на една от тях е трудна, тя ще се отрази на другия орган.

Слабост. Ако артериите се стеснят, те намаляват притока на кръв и влошават кръвообращението. Това ще доведе до отслабени мускули и обща слабост на тялото. Трябва да сте внимателни, ако усетите този симптом, тъй като той е един от най-честите и ранни признаци на сърдечен удар. Налягане на гърдите. С приближаването на инфаркта болката и натискът в гърдите ще се влошат и ще се разпространят по ръцете, гърба и раменете.

Замаяност и студена пот. Притокът на кръв към мозъка намалява при лоша циркулация, което причинява замаяност и студена пот. Тъй като мозъкът няма да функционира правилно, ще се почувствате зле.

Умора. Намаляването на притока на кръв към сърцето също ще доведе до умора, тъй като сърцето няма да има необходимото количество кръв, за да функционира правилно. Ето защо, ако през цялото време се чувствате уморени, трябва да проверите състоянието си с Вашия лекар.

 

Тези симптоми могат да означават сериозни здравословни и сърдечни проблеми, така че никога не трябва да ги пренебрегвате. Ако правите важни промени в начина на живот, можете да избегнете тази заплаха и да спасите живота.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...