Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, август 24, 2019

6 остри симптома на инфаркт, които са по-силно изразени у жените – важно за всички дами:

август14/ 2019

Една от основните причини за преждевременна смърт в света е инфаркт , пише Noticieros Televisa. Въпреки че най-често се проявява внезапно, понякога човек получава предупредителни симптоми . А някои от тях се срещат само при жените.

сърдечен пристъп

Днес ще ви представим 6 самптома на инфаркт, които се срещат главно при жените и които всяка дама трябва вземе под внимание, за да не стане жертва на сърдечна недостатъчност :

1. Болка в ръцете, гърба, врата и челюстта.

Обикновено болката в лявата ръка се свързва със спиране на сърцето, но има и други болки, които могат да предупреждават за евентуално настъпващ сърдечен пристъп  и които могат да бъдат объркани с различни заболявания. Ако болката в гърба, ръцете, шията и челюстта е постоянна и прогресира, трябва да се свържете с лекар възможно най-скоро.

болка в челюстта

2.

Гадене и коремна болка

Някои симптоми на инфаркт се бъркат със симптоми на грип, киселини или хранително отравяне. Някои жени твърдят, че чувстват натиск в стомаха.

3. Студена пот

Въпреки че потта при жените е свързана с тревожност и стрес, ако подобни симптоми не са се появявали при вас по-рано, по-добре е да се консултирате с лекар, за да изключите по-сериозен проблем.

4. Замаяност и проблеми с дишането

Тези два знака – когато няма очевидна причина – не трябва да се пропускат. Жените, които са претърпели инфаркт и инсулт, съобщават, че усещането им е било, сякаш са пробягали маратон, без при това да са правили някакви физически усилия.

световъртеж

5. Крайна умора

Умората се наблюдава дори след почивка и е толкова изразена, че пречи на изпълнението на основните задължения. Наличието на умора, дължаща се на физическо натоварване, което преди това е било извършвано без никакви затруднения (например изкачване на стълби), може да означава наличие на проблеми в сърдечно-съдовата система.

6. Болка и натиск в гърдите

Въпреки че този симптом се среща и при двата пола, при жените се появява болка в целия гръден кош, а не само в лявата област, както при мъжете. Ако дискомфортът продължи няколко минути, трябва да се консултирате с лекар.

Важно е да се отбележи, че наличието на тези симптоми не означава непременно, че ви предстои да изживеете инфаркт, но наличието на комбинация от няколко от горните признаци е предупредителен сигнал, който не бива да се пренебрегва.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...