Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 16, 2019

Ето как картофените кюфтенца никога няма да ви се разпадат при пържене – супер хитър трик за без пари:

август23/ 2019

Обичате ли картофени кюфтета ? Ние също! Но колко пъти ви се е случвало да се разпадат в тигана при пържене? Това е истински кошмар след всички усилия, които сте положили по приготвянето им. Днес ще ви издадем малък и евтин трик, с който картофените кюфтета вече никога няма да се разпадат . 

Как да не се разпадат картофените кюфтета

Пригответе кюфтенцата по обичайния начин – сварете картофи, намачкайте ги, добавете няколко жълтъка, подправете на вкус със сол, черен пипер, наситнен магданоз, сирене.

Омесете хубаво сместа и оформете от нея кюфтета по обичайния начин.

Оваляйте ги в галета, подредете ги върху поднос, постлан със стреч-фолио, отгоре ги покрийте отново със стреч фолио и ги оставят за едно денонощие в хладилник.

Ако бързате да ги приготвите, може вместо в хладилник за цяла нощ да ги поставите за няколко часа във фризер. Това е едно от най-важните условия, които трябва да спазвате, за да останат кюфтетата цели.

След като ги извадите от хладилника, потопете ги в разбитите белтъци от яйцата (които също сте държали в хладилник). Сега вече изпържете по обичайния начин!

Да ви е сладко!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...