Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 16, 2019

Докато се усетиш, изяждаш 5-6 – толкова са вкусни! Меки като пух, пълни със сиренце – разкошни милинки за начинаещи:

август24/ 2019

Приготвяне:

30 мин

Готвене:
60 мин

Общо: 90 мин

Хранителна стойност:
500 kcal

Само си ги представете – пухкави, точат се на конци, а в средата – пълни с вкусно бяло сиренце! Кой може да устои на подобни милинки? А ние имаме за вас най-лесната и сполучлива рецепта за домашни милинки ! Запрятайте ръкави и да започваме – ето как се правят тези разкошни милинки за начинаещи :

Разкошни милинки за начинаещи

Продукти:

200 мл хладка вода

4-5 с.л.кисело мляко

1 ч.л.сол

1 равна ч.л.захар

3 с.л.олио

1 с.л.масло

2 яйца без 1 жълтък /той е за намазване/

700 гр.брашно

100 гр.сирене

1 пак.суха мая

милинки

Приготвяне:

Разтворете маята в хладката вода със захарта и я оставете да втаса 10 -15 минути. Пресейте брашното в тава, оформете в средата кладенче.

Добавете яйцата, като се отделите един жълтък за намазване отгоре, шупналата мая, киселото мляко, солта, маслото и олиото. Разбъркайте с вилица, след което с ръце замесете меко тесто и го оставете да втаса покрито с фолио.

Готовото тесто премесете още веднъж и го разделете на малки топчета, поставете в средата плънка от натрошено сирене и наредете топките в намаслена тавичка. Може да оформите и като фитилче, което след това да вържете на възел.

Оставете милинките да починат 15-тина минути, намажете ги с разбит жълтък и по желание поръсете със сусам или мак. Изпечете ги в загрята фурна 180 градуса до зачервяване

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...