Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Откакто започнах да правя тези упражнения у дома забравих за болките в гърба

септември01/ 2019

За съжаление голяма част от нас са изпитали неприятният момент, когато се схванем брутално и започнат зверските болки в гърба . Затова доста често е виновна и работата ни, но няма как да избягаме от това, голяма част от нас прекарват по 10-12 часа в една поза и няма начин това да не окаже влияение на вас.

 

Заседналият начин на живот и ненормалната позиция на тялото през деня водят до различни заболявания на гръбначния стълб . Според статистиката почти половината от населението на света изпитват  проблеми с гърба.

упражнения за болки в гърба

Започнахме да прекарваме повече време на бюрото на компютъра, да ходим по-малко и да правим все по- малко физическа работа. Проблемът е, че телата ни не са предназначени за постоянно седене. Резултатите от изследванията показват, че такъв метод за изразходване на време значително намалява продължителността на живота. Ето защо е много важно да се движим повече и да правите упражнения, които укрепват мускулите на гърба.

упражнения за болки в гърба

Предложените упражнения са отлична терапия, подкрепа и разтягане на мускулите на гърба. Този план за упражняване може да бъде изпълнен у дома или на работното място. Само 7 минути на ден, за да се погрижите за здравето на гърба и да се отървете от дискомфорта и болката в гръбначния стълб ви трябват!

упражнения за болки в гърба

Упражнения за разтягане на гърба

Легнете по гръб, вдигнете десния си крак нагоре, като го държите равномерно с ръцете си. Задръжте тази позиция за 20 секунди, след това направете същото с другия крак.
упражнения за болки в гърба
Легнете по гръб и огънете лявото си коляно. Спуснете го бавно до дясната страна и с дясната си ръка се опитайте да го натиснете колкото е възможно по-ниско до пода. Лявата ръка и рамото не трябва да излизат от пода. Задръжте тази позиция за тридесет секунди.

Отпуснете се и повторете с другия крак. Трябва да повторите 2-3 пъти от всяка страна. Необходимо е плавно да се изпълняват движенията, без резки движения. Ако движението причинява болка, си струва да се намали ъгълът на въртене.
упражнения за болки в гърба

От легнало положение, огънете краката си, вдигнете едно коляно нагоре и го издърпайте възможно най-близо до гърдите си. Задръжте половин минута, след това го направете с другия крак. Повторете 5 пъти с всеки крак.
упражнения за болки в гърба
Легнете по гръб, огънете коленете си, повдигнете единия крак, поставете петата върху коляното на другия крак. Хванете глезена с ръка и бавно го издърпайте възможно най-близо до гърдите си. Задръжте половин минута. След това повторете движението с другия крак. Направете 3 пъти с всеки крак.

Поставете ръцете си на коляното на един крак и разтегнете другия крак назад, както е на снимката. Дръжте гърба си изправен и го задръжте в тази позиция половин минута. Повторете с другия крак.

Легнете настрани, вземете горната част на крака до глезена и се дръпнете назад. Издърпайте за половин минута, след това повторете от другата страна. Това упражнение също разтяга мускулите на бедрата добре.

Когато стоите, намерете опора на височината на кръста. След това се наведете напред. Задръжте тази позиция за половин минута. Направете кратка почивка и повторете. Такова упражнение перфектно разтяга гръбнака.

Сега знаете как да се отървете от болките в гърба . Тези упражнения са доста прости, но ефективни. Можете да ги изпълните веднага щом почувствате дискомфорт. По-добре е да добавите поне част от тях към ежедневното си загряване .

Извършвайте всички движения бавно, без внезапни движения, опитвайки се да разтегнете добре мускулите. Основното е да тренирате редовно! Силният и здравият гръб значително ще подобрят качеството на живота ви.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...