Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: понеделник, септември 16, 2019

Вече я считат за пандемия! Хипертонията е новият здравен бич – Ето как да се спасите завинаги от високо кръвно по естествен начин

септември10/ 2019

Хипертонията в момента – това е една от диагнозите, считани за пандемия!

Според изследване, проведено от Международното дружество по хипертония в Нова Зеландия през 2001 г., е установено, че високото кръвно налягане причинява повече от 13% от преждевременните смъртни случаи. Освен над 90 милиона случая на инвалидност в света.

Ако вашето кръвно е твърде високо, то може да увреди кръвоносните съдове, както и сърцето, бъбреците, очите и мозъка.

Това също така води до повишен риск от коронарна болест на сърцето, удар, сърдечна недостатъчност и слепота.

Грижете се за себе си и бъдете здрави!

По тази причина, в момента, в допълнение към съществуващите лекарства, се предлагат различни алтернативи за лечение на хипертония.

 

Целина за намаляване на високо кръвно

 

Според фармацевтичния специалист Уилям Дж. Елиът от Чикагския университет в Съединените щати, благодарение на обширните изследвания, е доказано, че целината е един от естествените продукти, които ефективно действат като антихипертензивни средства.

В резултат на ежедневното хранене на четири целина стръкове, високото кръвно налягане е намаляло с 13%, както и холестерола.

В допълнение към ползите от целината, веществото, което е ценно в нея и намалява високото налягане, е 3-п-бутилфталат. Това вещество е много полезно за хора, страдащи от хипертония, свързана с емоционален стрес.

Целината съдържа фитохимикали, наречени фталиди. Те помагат за намаляване на стреса, което стеснява артериите. Резултатът е увеличение на кръвния поток, което понижава кръвното налягане.

 

Как да ядем целина

Препоръчителната доза за ефективна борба с високото кръвно налягане е 4 стъбла на ден. Тя може да се консумира по различни начини, например в салати, сокове, коктейли или супи.

За сокове може да се комбинира с ябълка и / или краставица. Желателно е да се използва веднага след приготвяне. Така че тя не губи своите свойства с течение на времето.

Ако ядете зеленчуци, плодове, цели зърна, боб, семена, ядки и растителни масла, тогава ще получите калий, калций, магнезий, фибри, белтъчини и ограничен натрий. В резултат на това те ще ви помогнат да контролирате кръвното си налягане.

Важно е да се ограничат сладкиши, червено месо и преработени и консервирани храни.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...