Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

29-годишна майка: Детето ми умираше пред мен. Гаснеше с всеки следващ ден, а лекарите ни казваха, че има запек

септември12/ 2019

Гаснеше с всеки следващ ден, а лекарите ни казваха, че има запек" data-essbisHoverContainer="">

Когато става въпрос за неверни медицински диагнози или некомпетентни лекари си мислим, че само в България ги има, но това съвсем не е така. 

Бо лезнената история на 6-годишния Кейн и семейството му може да се „конкурира“ с лошата лекарска практика в нашата страна. 

29-годишната майка на детето, Карли разказа за кошмарните преживявания, през които са минали.

„Детето ми умираше пред мен. Гаснеше с всеки следващ ден, а лекарите ни казваха, че има запек и това е”, спомня си ужасената майка.

Родителите на Кейн първоначално го завели в местната лондонска болница, която се намира в квартал „Южен Тийнсийд”.

„Беше с оплаквания, че го боли коремчето. Познавам детето си, то много търпи на болка, не е лигльо, който да хленчи. Личеше си, че нещо не му е наред. А лекарите ни казаха, че е просто задържане на газове и запек. И ни отпратиха у дома”, спомня си майката.

Няколко дни положението не само, че не се променило, ами и станало по-зле. Тогава те го завели в болницата на кралица Елизабет II в Гейтсхед – където получил ъщата диагноза.

„Дори не му направиха елементарни изследвания. Казаха ни да си ходим. Вечерта той вдигна страшна температура. Не спираше да плаче и да се тресе от болка. Очите му бяха подпухнали от сълзи и умора, а под тях имаше страшни черни кръгове от недоспиване. Детето ми умираше пред мен, а аз не можех да направя нищо, защото лекарите твърдяха, че е запек”, спомня си с ужас майката на Кейн.

Родителите му не издържали и директно го откарали в спешна помощ. Там медиците му направили изследвания и им казали директно да се върнат в кралската болница, където ще предупредят колегите си да го приемат.

„Щом отидохме и им показахме изследванията те онемяха. Оказа се, че има завишени показатели на бели кръвни телца, което се дължи на това, че от две седмици насам синът им има апендицит, който през цялото време не бе видян от нито един лекар. И не само това. Апендицитът се е спукал и е разнесъл страшна инфекция из цялото му тяло. Наложи се спешна операция, а след това още няколко, за да се овладее инфекцията”, разказва Карли.

За щастие цялата нелепа история има щастлив край. Днес Кейн е едно щастливо момченце, което е в предучилищна група, играе и спортува.

Все пак майка му и лекарите споделят: „Апендицитът е често срещано заболяване при младежи, които са на възраст между 10 и 20 години. Понякога медиците го бъркат с други болежки, но той може да бъде много опасен, ако не се хване на време или както е станало при малкия – да се спука. Правете си пълни изследвания, за да не съжалявате после”.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...