Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 19, 2019

Не ставайте от леглото, преди да сте направили няколко упражнения, за да сте щастливи, весели и изпълнени със сила

септември15/ 2019

И какво можем да кажем за сутрешните упражнения, когато нещата вече са толкова по-лоши: Можем да се приведем в ред и да осигурим на семейството здравословна закуска. Но си струва да  правите тези прости упражнения и веднага ще се превърнете в щастливи, весели и изпълнени с човешка сила! Основното нещо е да ги изпълнявате бавно, смислено и легнали в леглото.
 
Знаем точно как да направим сутринта полезна и приятна!
 
 
Сутрешни упражнения
 
Протягане на гръбнака Поемете дълбоко въздух, опъвайте ръцете си над главата си и завъртете дланите си към стената.

Коленете трябва да са прави, а пръстите да са опънати.

Бъдете в това положение за 5 секунди. Издишайте. Отпуснете се. Само три повторения на такова упражнение ще ви помогне да събудите гръбнака си.
 

Загрявайте ставите
 
Лежите на гърба си, навеждате десния си крак и слагате левия си на сгънатото коляно на десния си крак. Хванете дясното коляно с ръцете си. Дълбоко дишайте за 5 секунди. Сменете краката си. Това упражнение ще ви помогне ефективно да разтегнете ставите и дори да укрепите глутеалните мускули! Направете 4-5 повторения за всеки крак.

Колене до гърдите

Легнете на гърба си и дръпнете коленете си, наведени към гърдите. Задръжте в това положение за 10 секунди. Направете 5-6 повторения. Такова упражнение може да създаде истински чудеса. Лесно стимулира тялото и ума, подтиквайки старта на деня!

Извиване
 
Това упражнение ще спомогне за увеличаване кръвообращението и укрепване на мускулите на гърба. Издърпайте една от ръцете, коленете огънете и издърпайте в обратната посока. Бъдете в това положение за 10 секунди. Повторете това  усукване в другата посока. Направете 5-6 повторения и ще се почувствате по-весели.


 

Наклони напред
 
Седнете на леглото и опънете краката си. Поемете дълбоко въздух. При издишване достигнете до пръстите на краката си. Поемете дълбоко въздух, издишайте и се протягайте още по-дълбоко. Не забравяйте, че врата също трябва да бъде изтеглен напред. Направете 10 повторения и отпуснете тялото. Такова упражнение ще подготви гръбначния стълб и мускулите на гърба за работния ден. Между другото, това упражнение е просто незаменимо за тези, които прекарват по-голямата част от деня в седнало положение!

Разтягане на гръбначните мускули
 
Седнете на ръба на леглото и поставете краката си на пода. Протегнете главата и ръцете си към пода. Отпуснете се и пребройте до 5. Това просто упражнение е ефективен начин да се събудите и разтегнете задните мускули. 5-6 повторения ще дадат обвиненовление и жизненост за целия ден.


 
Тази гимнастика няма да отнеме много време, но резултатът си заслужава! Ще се почувствате много по-здрави, весели и готови за нов продуктивен ден. Защо да не я направите в полезен утринен навик?

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...