Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Винаги когато почувствам болки в гърба правя тези упражнения и веднага ми минава

септември16/ 2019

В съвременния свят е трудно да се намери човек, който никога не е чувствал дискомфорт и болка в гърба или ставите. Причините за това могат да бъдат много: заседнал начин на живот, рядка физическа активност и още стотици причини, за които дори не подозираме.

Повечето методи за лечение на заболявания на гръбначния стълб и ставите се случват, като се започне само от физическия компонент, но има наука, която разглежда проблема в комплекс.

Днес ще ви разкажем за приложната кинезиология и кинезитерапия, както и ще ви предложим малък набор от упражнения за болки в гърба , базирани на тези техники.

Кинезилогията, за разлика от други популярни ръчни техники, работи с три елемента на човешкото тяло: физически, биохимичен и емоционален компонент. Приложната кинезиология е диагностичен метод, който ви позволява точно да идентифицирате първопричината и да изберете оптималното лечение.

Диагнозата е чрез тактилен диалог, по-конкретно, мускулно изследване. Кинезиологът тества мускулатурата и в зависимост от получения мускулен отговор на ефекта прави заключения. За да разберете дълбоката същност на подобно тестване и да поставите диагнози, трябва да преминете през подходящи курсове и семинари .

Приложната кинезиология се появява в САЩ през 1963г. Нейният прародител е Джордж Гудхарт. Той започва да разглежда човешкото тяло не само като опорно-двигателна система с мускули и кости и не само физическо тяло, но също така взема предвид емоциите, чувствата, енергията и по-фините слоеве на умствената организация.

Кинезиологията е тясно свързана и се пресича с методи като рефлексология и кинезиотерапия. Това са различни, но неразривно свързани етапи от лечението на мускулно-скелетната система. Кинезиотерпията включва лечение на заболявания с помощта на движение: специални упражнения и физическа активност.

Първо, лекарят провежда мускулно изследване и диагностика на дълбока кинезиология. Ако е необходимо, тогава дори корекция, за да се включат “празни” мускули. След корекция полученият резултат трябва да се поддържа с помощта на физически упражнения.

Най-ефективното лечение се осъществява с интегриран подход и контрола на опитен специалист. Кинезиологичната диагностична система е резултат от синтез на световни постижения в приложната кинезиология, кинезиотерапия, ортопедия и неврология. Специалистите са в състояние да извършат истински чудеса при лечението на дори най-напредналите случаи.

Упражнения за мускулите на гърба у дома

Много хора страдат от проблеми с гръбначния стълб. Най-често подходът към лечението на тези проблеми е неправилен, поради което не е възможно да се постигне възстановяване. Дългогодишният опит показва, че интегрираният подход в кинезиологията помага за решаването на широк спектър проблеми с гърба. Това помага да се излекува не само проблемната зона, но и да укрепи организма като цяло.

Ако все още не сте готови да се свържете с кинезиолог, опитайте първо да направите този малък набор от упражнения за гърба . Има обезболяващ ефект и ще ви помогне отново да почувствате лекотата на движение, не забравяйте как е, когато гърбът ви не боли. Само 5 прости упражнения.

УПРАЖНЕНИЯ ЗА ГЪРБА БЕЗ СТРЕС ВЪРХУ ГРЪБНАЧНИЯ СТЪЛБ

Релаксация и отклонение
Застанете на четири крака. Сега, докато издишате, внимателно извийте гърба си в дъга. Задръжте в това положение и докато вдишвате, се наведете в долната част на гърба, протегнете шията нагоре и назад. Упражнението трябва да се изпълнява плавно и без резки движения. Направете го 15-20 пъти.

Разтягане на мускулите
Изходната позиция е същата като при предишното упражнение. Трябва да изпънете десния крак назад и да седнете отляво. Доколкото е възможно, издърпайте левия крак напред, спускайки се все по-надолу и по-надолу. Правете упражнението 20 пъти, като последователно изпъвате всеки крак. Отново направете всичко гладко и плавно, без резки движения.

Разтягане на гърба
Застанете на четири крака, от това положение спуснете задните си части към петите. Докато издишате, огънете лактите, спуснете тялото си към пода. Вдишайте, докато издишате, изправете ръцете си и седнете отново на петите. В това положение мускулите на гърба ще се разтягат. Повторете до 6 пъти.
 


Коремните мускули

 Легнете на гърба си, огънете коленете си, сложете ръцете си зад главата. Затегнете торса си и докоснете лактите на коленете си. Продължете упражнението, докато не се появи усещане за парене в мускулите, но не позволявайте болезнени усещания.

Полумост
Легнете по гръб и сложете ръцете си по тялото. Сгънете коленете си, докато издишате, повдигнете таза си възможно най-високо. Спуснете таза си, докато вдишвате. Направете 20 повторения.

Тези упражнения са добри и подходящи за хора, страдащи от болка в гръбначния стълб. Въпреки това, не ги изпълнявайте по време на обостряния и силна болка. Преди извършване е добре да се консултирате с лекар и да се консултирате.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...