Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Лук на кръст за червата-Учудващо, но помага!

септември17/ 2019

Днес намерих в интернет, друг, много интересен рецепта, която бързам да ви предам. Както се казва в описанието,  тази рецепта се предава и използва от един старец, който живее в провинцията през 20-те години на XIX век. 

Ясно е, че по това време официалната медицина не е била на разположение на широката общественост, а тези, които са знаели добре методите за лечение на различни заболявания и са знаели как да ги прилагат, са били много добри в народното лечение. 

 

Това, за което сега ще говорим, че може да служи като ярък представител на народната медицина.

 

 

Лук на кръст-Какво е това и в какво помага?

И той помага за коремна болка и дискомфорт, които понякога се случват в червата (например, метеоризъм). Подготовката е много проста, само няколко компонента. Тези компоненти не могат да навредят на нашето здраве. Но все пак, за да бъдете напълно уверени в сигурността на средствата, потърсете медицинска консултация, за възможността за неговото прилагане.

 

Съставки 

Общият им брой ще бъде 2.

Това е самата глава лук и вече готов, обикновен чай (мента, маточина, риган, мащерка …) , както и чаша.

 

Как да го направим?

Не е нужно да обясняваме как да направите чай. Желателно е, разбира се, да се използва за тази цел качествен, тъй като правим лекарство все пак. Що се отнася до лука, тогава трябва да вземете средно голяма глава и да я почистите от обвивката. След това направете разрези от едната страна (където има дъно или отгоре) на кръст. В същото време не е нужно да срязвате докрай главата. Тя трябва да поддържа добре своята форма и да не се разпада.

След като срежете главата лук на кръст, слагате я в една чаша, заливате я с малко горещ чай и отгоре гореща вода, докато глават започне да плува. Нека напитката да престои 5-10 минути, след което е готова за пиене. Продуктът много добре облекчава болката в корема, помага да се подобри работата на цялото черво и също така да се нормализират изпражненията.

Както се казва, такава глава лук, винаги нарязана под формата на кръст в чаша чай е основното. 

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...