Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

9 домашни рецепти, с които усмивката ви ще стане по- бяла от на холивудските звезди

септември17/ 2019

За снежно бяла усмивка като на звездите на червения килим много хора мечтаят. Но не всеки е готов да похарчи толкова пари за избелване при зъболекаря. Обикновено случаят се ограничава до употребата на избелващи пасти, които могат да навредят на вашето здраве. Но можете да си направите продукти за избелване у дома!

Повечето от тези природни пасти за зъби и води за уста съдържа киселини, следователно е важно да се помни, че тези средства не могат да се използват в присъствието на възпаление и други лезии на устната кухина, както ипри  хора с лош емайл.

 Във всички останали случаи те ще имат полза само!

 

Продукти за избелване на зъби

Смесете 1 ч. л. кокосово масло и куркума, добавете няколко капки етерично масло от мента. Заменете пастата за зъби с това лекарство – тя ще укрепи емайла, ще облекчи болката в зъбите и ще направи дишането ви свежо.

Продукти за избелване на зъби

Разредете масло от чаено дърво (5 капки) в 0,5л вода. Използвайте го като вода за уста. Също така можете да измиете зъбите си с капка от това масло, но не по-често 1-2 пъти седмично.

Продукти за избелване на зъби

Двойка прясни ягоди смесвате с 1 ч.л морска сол и правите на хубава каша. Използвайте като паста за зъби, изплакнете добре. Повторете след 2 седмици.

Продукти за избелване на зъби

Нанесете кокосово масло върху зъбите си, след 15-20 минути ги почистете, както винаги. Направете това почистване 2-3 пъти седмично.

Продукти за избелване на зъби

Малко активен въглен разредете с вода до получаването на паста. Внимателно нанесете с четка на зъбите си, след 2 минути изплакнете добре и почистете както обикновено.

Продукти за избелване на зъби

Почистете зъбите си с банан , внимателно натъркайте с бялата страна от кората на банана зъбите. След 5-7 минути, измийте и изплакнете. Зъбната плака ще се разтвори, цветът на емайла ще се подобри.

Продукти за избелване на зъби

Смесете 3 ч.л. лимонов сок с 1 ч.л. фина сол, изплакнете с това устата си 2-3 пъти седмично. Това постепенно ще избели зъбите ви и ще освежи устната ви кухина.

Продукти за избелване на зъби

Направете босилекът на пюре и използвайте вместо паста за зъби или мажете зъбите си за 5-10 минути преди обичайното почистване. Зъбите ви ще станат по-бели и по-здрави.

Продукти за избелване на зъби

За да направите вашата усмивка блестяща, нанесете прясно изцеден сок от алое върху зъбите или готов гел. Масажирайте с четката, изплакнете добре.

Продукти за избелване на зъби

Сега най-накрая сте собственик на снежно бяла усмивка. Не забравяйте да опитате нашите съвети и да ги споделите с приятелите си!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...