Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Истината за холестерола, която фармацевтичните компании крият от нас и как ни лъгаха през всичките тези години

септември18/ 2019

Днес искаме да обсъдим с вас болезнена тема – темата за холестерола . Първо, бих искал да ви разкажа една интересна история. Известният виенски хирург Теодор Билот веднъж предложил на учениците си да направят следния експеримент. Трябвало да премахнат щитовидната жлеза от коза и овца.

експеримент за холестерол

Резултатите от извършените операции изненадали хирурга и пациентите му. Оказало се, че заради операцията в кръвта на животните се наблюдавал много остър скок в производството на холестерол , който довел до пълна атеросклероза на артериите. Това означава, че животните, които ядат трева и никога не използват месо, което съдържа холестерол, започват да страдат от атеросклероза.

щитовидна жлеза

Това е първият знак, че проблемите с функцията на щитовидната жлеза могат да причинят атеросклероза. След това учените започнаха активно да извършват изследвания, които доказват, че една от основните причини за атеросклероза не е консумацията на животинска мазнина, а неправилната работа на щитовидната жлеза. Затова и в XIX век вече се лекува атеросклероза, като се предписват на пациентите малки дози тироидни хормони.

болести на щитовидната жлеза

Всичко се промени през втората половина на двадесети век с появата на теория, която обвинява само съдържащите холестерол животински продукти за болестта. Много учени са сигурни, че това ужасно погрешно схващане се свързва с активирането на фармацевтичните компании , които търсят полза навсякъде.

Някои експерти смятат, че тази теория е станала фатална за хората, страдащи от атеросклероза. Един от трагичните примери за медицинска некомпетентност беше смъртта на американския президент Дуайт Айзенхауер . След сърдечен удар, на политикът му предписват диета с нискомазнинни храни, което само влошава ситуацията. Колкото повече човек се ограничава да яде животински мазнини, толкова повече холестерола се вдига.

Последствията от това решение са бързо увеличаване на теглото и няколко сърдечни удари, които са причина за преждевременната смърт на Айзенхауер. Нито едно от проведените проучвания не доказва вината на животинските мазнини в развитието на атеросклерозата , но тази информация беше решена да не се разпространява. Само си представете какво ще се случи с приходите на фармацевтичните компании, защото лидерът в продажбите им е точно лекарството против висок холестерол.

Учените твърдят, че най-ефективното средство за борба с атеросклерозата е изключването на „плътните“ въглехидрати от диетата. Те се съдържат в сладкишите, богати на нишесте и рафинирани продукти .

Тази храна трябва да бъде изключена от храната.

Известният физиолог Рудолф Вихров пише, че повишеното ниво на холестерол е само последица от нарушения в организма. Анализирайки статистиката, учените забелязали, че при хора с нисък холестерол смъртността е два пъти по-висока.

Оказва се, че холестеролът е мощно антимикробно вещество . Това е просто необходимо за нормалното развитие на мозъка и централната нервна система на плода, който е в утробата на майката. Намаленото ниво на холестерол заплашва да пренастрои черния дроб , тъй като трябва да го синтезира от въглехидрати, вместо да отстранява токсините от тялото.

Холестеролът е антиоксидант, ако нивото му падне, тялото може да бъде изложено на различни заболявания: рак , сексуална дисфункция, нарушение на паметта, болест на Паркинсон и инсулт. Отхвърлянето на продукти, съдържащи животински мазнини, е бедствие за човечеството, според учените и опитни лекари.

Надяваме се, че сте научили много от тази статия. Споделете го с приятелите си, нека разпръснем мита за холестерола заедно!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...