Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Правилно отслабване с мощен антиоксидант-липоева киселина в домашни условия

септември18/ 2019

Доскоро малко хора бяха чували за липоевата киселина. Сега целият свят обръща голямо внимание на това вещество.

Тя се нарича „универсален антиоксидант“, „витамин на младостта“, „идеална таблетка за отслабване“.

Интересът около липоевата киселина се дължи и на нейната цена.

Но, както при всички витамини или биоадитиви, лекарството има противопоказания.

Ето защо, ние не препоръчваме да експериментирате сами с нея без да се консултирате с лекар.

Липоевата киселина , известна също като тиоктов или витамин N, е много мощен антиоксидант, който се синтезира от организма и действа на междуклетъчно ниво, в мембраната и в самата клетка. Витамин N е отговорен за въглехидратния и мастния метаболизъм: въглехидратите под влиянието му се абсорбират много по-бързо, едновременно с това се разделят мазнините, за да се получи необходимата енергия.

 

Правилната загуба на тегло у дома

Липоевата киселина сама по себе си не е средство за намаляване на теглото. Тя само помага на тялото да се справи с факторите, които причиняват на тялото да наддава на тегло и да поддържа излишната мазнина. При тези условия загубата на наднормено тегло е много по-лесна, така че препаратите от липоева киселина могат да се използват като добавка към загубата на тегло, но не като основно средство.

Повечето жени, които приемат липоева киселина за отслабване, отбелязват намаление на апетита , спират желанието си за бонбони и сладко.

Благодарение на антиоксиданта нивото на кръвната захар се нормализира, съответно повишава апетита също намалява. Метаболизмът се ускорява, токсините се екскретират, въглехидратите се обработват по-бързо – по този начин напуска натрупването на мазнини, нараства мускулната маса.

Практиката показва, че най-ефективната загуба на тегло у дома е възможна само при комбинирането на липоева киселина с компетентна диета и упражнения. По време на целия ход на приема на липоева киселина, консумирането на алкохол е противопоказано. За най-добро храносмилане, добавката трябва да се пие 30 минути преди хранене или един час след хранене. Ако всичко е направено правилно, забележим резултат ще се появи след 3 седмици.

Изследванията демонстрират високата заслуга на липоевата киселина при лечението на тежки заболявания и борбата срещу промените, свързани с възрастта.

 

Липоева киселина за подмладяване

Една от причините за влошаването на външния вид с възрастта, учените наричат гликоасторизация, в която молекулите на колагена са залепени заедно със захарните молекули. Това „молекулно лепило“ прави кръвоносните съдове нееластични и тесни. Поради продуктите на гликацията, кожата променя цвета си, става мека, слаба, на бръчки и червени точки.

Липоевата киселина не само предотвратява разрушителния процес на гликиране. Тя е в състояние буквално да върне часовника обратно – за да елиминира вече повредените в кожата повреди и да възстанови еластичността. След прилагане на този антиоксидант, има намаляване на отока на лицето, изчезване на акне, текстурата на кожата става гладка и равномерна. Очевидно подобрява състоянието на косата и ноктите.

 

Липоева киселина за лечение

Липоевата киселина се бори със свободните радикали, намалява холестерола, нормализира обмяната на веществата, соли на тежки метали и токсини от тялото, възстановява и предпазва чернодробните клетки и след заболявания, произтичащи от неподходящ начин на живот. Лекарствата на базата на липоева киселина се използват в широк диапазон от разстройства и заболявания.

Веществото насърчава бързата реабилитация след заболявания и операции, настроението се повишава, усещането за сила и работоспособността се подобрява. Нормализира кръвното налягане и намалява честотата на мигрена. Мозъкът след инсулт се възстановява много по-бързо, процесите на мислене се активират. Подобрява визуалната функция при глаукома. Когато диабетът започва да произвежда свой собствен инсулин, за да понижи нивата на кръвната захар.

Липоевата киселина спомага за възстановяване на невроните и предотвратява мозъчните заболявания. Резултатите от последните клинични проучвания, проведени от персонала на Московския държавен университет, М. Ломоносов, показват подобрение в умствените способности на пациенти с болестта на Алцхаймер.

 

Не споменаваме конкретно дозата на лекарството в тази статия, тъй като нормата на консумация на липоева киселина се изчислява само от специалист, в зависимост от възрастта, физическите показатели и здравословното състояние. Витамин N може да причини доста странични ефекти и дори сериозно да увреди здравето ви. Затова обърнете специално внимание на ограниченията, описани по-долу.

 

Противопоказания

Деца под 6 години, юноши, бременност, лактация.

Гастрит с висока и ниска киселинност.

Язви на стомаха и червата.

Индивидуална непоносимост.

Склонност към алергия.

Приемане на съдържащи желязо препарати.

 

Неочакваните резултати от неправилното приемане на тиоктова киселина могат да бъдат изразени в главоболие, замаяност, гадене, сънливост и треперене на крайниците. Като разчитате на бързата загуба на тегло у дома , не трябва да бягате незабавно в аптеката за опаковка от лекарството.

Разберете от квалифициран специалист дали имате нужда от липоева киселина и каква доза да изберете, за да не причинявате вреда на здравето.
Дори и най-магичното средство за намаляване на теглото няма да ви помогне нищо, ако не упражнявате и наблюдавате диетата си .

С подмладяването също всичко не е толкова просто. В съвременния ритъм на живота и количеството на стрес ние нарушаваме режима на съня, защото губим един важен хормон на младостта – мелатонин .
Колко често използвате био добавки? Оставете коментара си, ако вие или вашите приятели имате опит с липоева киселина.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...