Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

6 лечебни упражнения на легендарният японски лечител Кацудзо Ниши (видео)

септември19/ 2019

“ Правилната поза е гаранция за добро здраве „, казва добре известният японски лечител Кацудзо Ниши. Той вярва, че човек може да се излекува чрез познаване на няколко прости начина на изцеление. От личен опит Кацудзо дава 6 съвета, които влезнаха в историята под надслов „Златните правила за добро здраве“.

Здравната система на Ниши придоби широка популярност поради своята простота и дълбока източна мъдрост.

 

Златните правила на Кацудзо Ниши

карта на тялото на гръбнака

 

 

 

Любителите на меко легло ще го приемат тежко, но трябва да заспите на твърдо и здраво. Лечителят казва: “ За да се запази навика за перфектната поза за сън ви трябва твърдо легло и да забравите за възглавницата.  Ако сте фен на мекото легло ще позволите на нервите си да атрофират и парализират, така че болестта ще дойде при вас без покана . „

Твърда възглавница или валяк
Нито меко легло, нито мека възглавница …

 Всъщност всичко не е толкова трудно – щом се отнася до здравето ни, можете да свикнете с това. Факт е, че ако спите на твърда възглавница, нашите шийни прешлени ще бъдат разположени в естествената им позиция. В противен случай те ще се изкривят, което ще доведе до болка в областта на врата и гърба. Японците щяха да добавят: “ Изкривеният врат е знак за кратък живот .“

Упражнение „Златната рибка“
Упражнението коригира изкривяване на гръбначния стълб и по този начин премахва пренапрежението в гръбначните нерви. Освен това нормализира кръвообращението, има благоприятен ефект върху сърдечната функция и като цяло стабилизира работата на основните органи на тялото.

Упражнение за капилярите
И капилярите трябва да бъдат тренирани, колкото и странно да ви звучи! В системата на лечението на Ниши има специална вибрационна гимнастика за крайниците. Вижте как можете да подобрите кръвообращението в тялото.

Упражнение „Затваряне на дланите и краката“
Координира работата на мускулите, кръвоносните съдове, нервите в корема, слабините и бедрата. Това упражнение се препоръчва за бъдещи майки, тъй като допринася за развитието на плода в утробата.

Упражнение за гръбначния стълб и корема
Функция на упражнението – възстановяване на киселинно-базовия баланс в тялото. Той също има благотворен ефект върху умствената енергия .

Напълно можете да се запознаете с тази система за възстановяване с помощта на това видео, където Мая Гогулан разказва за известната практика!

 

Както видяхте, нищо сложно! Следвайте тези препоръки и правете редовни упражнения – и скоро ще подобрите изкривяванията и болките в гръбначния стълб и ще забравите за проблемите с гърба.

Интересува ли ви? След това запознайте приятелите си с доказаната система за лечение

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...