Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 19, 2019

Когато разбрах, че обичайната ми храна съвпада на 80% с този списък от продукти претръпнах

септември21/ 2019

Отивате в супермаркета – и пред вас се отваря сегашното изобилие от продукти, които ви съблазняват постоянно. Можете да си купите всичко, стига да имате пари. Вие вече сте психически обременени и не се усещате как постепенно започвате да минавате под властта на изкушенията, които всъщност се оказва, че не са изобщо полезни за здравето ви, причиняват много алергии или лошо храносмилане и могат да доведат до по-сериозни последици.

опасни и вредни храни

За да не изложите здравето на семейството си на голям риск, по-добре прочетете и си разпечетете този списък с най-опасните продукти , както и се опитайте да ги изключите от менюто си или поне да намалите количеството им.

 Незабавно ви предупреждаваме: ако смятате, че не използвате нищо вредно, се подгответе за неприятни изненади!

 

Продукти, съдържащи трансмазнини

Продукти, съдържащи трансмазнини

Защо просто трябва да изключите храни, съдържащи трансмазнини от диетата си? За тези, които не знаят, трансмазнините са модифицирани молекули, които се образуват поради действието на топлината. Основата на състава е ненаситени киселини, които подобряват метаболизма. Честото използване води до образуването на токсини. Трансмазнините се срещат в редица от най-консумираните хранителни продукти.

трансмазнини

Масла- смеси от зеленчуци и сметана.
Маргарин.
Рафинирано растително масло.
Кетчуп и майонеза.
Фаст фууд
Различни закуски като пуканки, чипс и бисквити.
Хидрогенизирани мазнини.
Сладкарски продукти при приготвянето, на които се използва кулинарна мазнина (бисквити, кейкове, крекери, кейкове).
Леко осолен хайвер (към продукта се добавя уротропин).
Леко осолена херинга (в продукта има уротропин).

Можете да си приготвяте сами домашна майонеза, да вземете прясна риба и да си изпечете торта, така ще бъдете сигурни в качеството на храната.

 

Генетично модифицирани продукти

 Генетично модифицирани продукти

В тяхната структура съществува т.нар целеви ген на животни или растения от други видове. Честото използване на продукти с променено ДНК води до появата на нови видове алергии, устойчиви на бактериални антибиотици, намаляване на репродуктивната функция на хората и т.н.

гмо

Внесени картофи.
Ролца от раци
Консервирана царевица.
Консервиран зелен грах.
Фъстъци.
Какао.
Конфитюри и сладка
Близалки.
Царевични пръчици.

Всички тези продукти, които редовно купуваме и включваме във вашата диета. Незабавно ги отказвайте, ако цените здравето си.

 

Газирани напитки

Газирани напитки

Решихме не просто да ги добавим към отделен списък, а да ги включим в отделна група. И сега ще разберете защо. Всяка газирана напитка има собствена сладка и кисела основа (захар и киселина). Това увеличава шансовете за диабет и затлъстяване.

газирано

Сладките газирани напитки унищожават зъбния емайл и оказват отрицателно въздействие върху сърцето. Би било възможно с пълна смелост да се каже, че соковете са в пъти по-полезни . Но, отново, ако това е естествен и натурален, а не опакован продукт, в който има толкова много захари и оцветители.

 

Най-висока степен на опасност

Има ли нещо по-лошо от горното? Може би. Има редица продукти, които се наричат ​​много опасни. И алергията след консумация ще изглежда само една малка последица от тях

опасни храни

Мигновенна юфка, супа в чашка, спагети за 1 минута
Разтворими сокове.
Готово картофено пюре на прах
Сирене и пушени колбаси.
Пастети.
Варени колбаси и меса
Млечни продукти със срок на годност повече от 2 седмици.
Чушки извън сезона.
Ароматизирани чайове.

 

Всеки веднага има въпрос, какво има там ? Изберете качествено месо и млечни продукти. Киселото мляко, изварата и сиренето можете да си приготвите сами от мляко.  Подбирайте какво ядете, защото тялото ви и здравето ви не е за еднократна употреба.

Технологиите не стоят неподвижни. Може би след няколко години всеки от списъците ще бъде попълнен с още няколко продукта и отново ще прекроите обичайната си диета . Но не се отчайвайте, има много полезни продукти, които ще укрепят вашето здраве. Изпратете статията на приятели.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...