Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Бяло течение, или вагинален секрет – Какво представляват и как се лекуват

септември27/ 2019

Какво е бяло течение ? Това е може би най-често срещаният проблем, който жените срещат през живота си. Научете повече …Много жени, но и мъже ще се оплака, че половинката им има бял секрет който  мирише  неприятно   особено по време на любовната игра или полов акт. Бялото течение въпреки че показва гинекологични проблеми, предизвиква и срам при жената, защото повечето мъже не осъзнават, че се касае за здравословен проблем по този начин се смята, че жената води слаба грижи за своето здраве. Но бялото течение е симптом, предизвикан от много фактори.

Психологическо бяло течение – Това е бяло течение причинено от стрес и голямо психологическо напрежение. Поради стреса се стига до хиперсекреция на жлезите във влагалището и по този начин се стига до секрет, който прилича на слюнка. Ако имате от този вид бяло течение , то това е безвреден симптом, но може да причини бактериална инфекция, затова е необходим преглед.

Една трета от жените с бяло течение имат Trichomonas vaginalis – Trichomonas vaginalis е бактерия, която присъства при всяка трета жена с бяло течение . Тя често остава неактивна, но след като стане активна ще промени цвета на секретите в зелено-жълтеникави и в такъв случай възниква интензивно неприятна миризма и парене в областта на влагалището . 

 

Инфекцията е сериозна и изисква лечение с антибиотици. Дори 70% от мъжете, чиито момичета имат Trichomonas vaginalis предават тази бактерия без при тях да се прояви, което прави тази бактерия много лесно преносима. Тази бактерия основно се предава чрез секс, въпреки че е възможно да се предаде и с нечисти ръце, кърпи и друг подобен уред, който влиза в контакт с интимната област на жената.

Лечението е интензивно и е важно – Лечението на Trichomonas vaginalis , който е основно усложнение при бялото течение  е важно и се осъществява с вагиналитети и системни антибиотици, защото ако се използват само вагиналитети влагалището ще се почисти, но Trichomonas vaginalis, който се намира в пикочните пътища чрез уринарането отново ще се спусне във влагалището. 

 

Особено важно е паралелно с жената да се лекува и мъжът, защото ако не се направи това, той пак ще прехвърли бактерията на своята партньорка. Важно е да се отбележи, че мъжете често се съпротивляват на това лечение обзалагайки се, че нямат никакви симптоми, но лечение трябва да има, макар и това да е профилактично. Trichomonas vaginalis може да предизвика усложнения при мъжете води до възпаление на главата на пениса и пикочните пътища.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...