Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: събота, октомври 19, 2019

Бонбони от мед и куркума-Перфектна комбинация за болното време

септември28/ 2019

Те са симпатични, те са вкусни и са супер полезни. Опитайте тези страхотни желирани бонбони от мед и куркума и се насладете на невероятните им противовъзпалителни свойства.

Без съмнение това е сензационно лечебно средство, което ще ви помогне да излекувате някои проблеми, сред които са настинка , болка при артрит , болка в гърба .

Това са преди всичко бонбони, които се грижат за здравето на сърцето.

Куркуминът е съставката, която придава на куркумата характерния й цвят. Същевременно съдържа множество полезни свойства, едно от които – че предпазва от сърдечни заболявания. Подобрява и функционирането на ендотела – тъканта, която покрива вътрешната страна на кръвоносните съдове. Куркуминът е и мощен противовъзпалителен агент с антиоксидантна основа.

А възпалението се появява поради наличие на патогенни вещества в организма – бактерии, които карат имунната ви система да се защитава. Всъщност възпалението е защитен механизъм, естествена и ползотворна реакция на организма. В този случай куркуминът е незаменим, защото прониква в клетките и редуцира ефектите от възпалението. А органичният мед действа като един от най-ефикасните натурални антибиотици.

За да си приготвите чудните бонбони, са ви нужни:
1 чаша портокалов сок, 2 ч. л. куркума, половин чаша гореща вода, 2 суп. л. мед, една четвърт чаша натурален желатин.

Смесете натуралния сок от портокал с куркумата. След това излейте сместа в тенджера и загрейте на средна температура. Прибавете водата и меда и разбъркайте добре с дървена лъжица.

Оставете сместа да загрее и после прибавете натуралния желатин. Намалете малко котлона.

Постепенно ще забележите как започва да се сгъстява. Тогава трябва да изсипете сместа в силиконови формички и да сложите в хладилника. Нужно е да почакате един час, за да се насладите на вкусните желирани бонбони от куркума и мед. И не забравяйте, че трябва да ги ядете в рамките на една седмица.

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...