Опитайте приставката на Lekuvai.bg за Google Chrome. С нея получавате в реално време най-актуалните новини директно в браузъра.
  • Днес: вторник, октомври 22, 2019

Вече никой не яде тиквени семки, а тези. По- полезни, по- евтини и супер достъпни лятото, май е време да пробвате и вие!

октомври10/ 2019

Динята е най-сочният плод, с който бихте могли да избегнете прекалено топлото време! Но този сочен продукт има само един недостатък – досадните семки! Като дете, ни казваха, че са вредни, и ако ги ядем, вътре в нас ще порасне диня.

Това със сигурност е забавно, но този ужасен проблем би могъл да ви безпокои! Ако те са чисти и сухи, семките ще бъдат доста питателен хранителен продукт. Ще отнеме време на организма да ги усвои, но въглехидратите в семките ще ви донесат допълнителна енергия, която може да ви държи през целия ден.

30 грама семки от диня съдържат 10 грама протеин – повече от едно яйце.

Те също така съдържат големи количества витамини и полезни мазнини. Знаем, че е трудно да ги отделите от плода и че е скучно занимание, но имаме добри новини – семките от диня се продават в магазините от доста време.

Покълналите семена са различни от семената в малките дини. Вкусът им е по-скоро като на вкуса на слънчогледовите семки и хранителните вещества не отстъпват по нищо от тях.
Не забравяйте да споделите статията с приятелите и близките си! Вероятно те също биха искали да узнаят ползите от яденето на динените семки!

Влез сега в най-бързо развиващата се здравна група в България.
Сподели своя опит!!! Присъедини всички свои приятели във "Фейсбук"
loading...